W związku z uruchomieniem usługi e-Korespondecja przez ZEC w Wołominie zapraszamy do skorzystania z możliwości otrzymywania faktur drogą elektroniczną. Szczegółowe informacje dostępne są w zakładce Strefa Klienta - eKorespondencja

Zakład Energetyki Cieplnej w Wołominie Sp. z o.o. informuje, że wyłączenia dostaw energii cieplnej na cele ogrzewania realizowane są na podstawie pisemnego wniosku właściciela, zarządcy lub administratora budynku w dni robocze w godzinach 7.00 - 15.00. Zgłoszenia prosimy kierować: eksploatacja@zec.wolomin.pl lub osobiście w siedzibie Spółki w Wołominie przy ulicy Szosa Jadowska 49. Zgłoszenia otrzymane do godziny 12.00 będą realizowane w tym samym dniu, otrzymane po godzinie 12.00 - w następnym dniu roboczym.

Zapraszamy do udziału w organizowanych przetargach

Szukamy rzetelnych i profesjonalnych wykonawców

Dotyczy: Zapytania cenowego wg obowiązującego w Spółce Regulaminu udzielania zamówień na pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych.

W związku z otrzymanymi pytaniami, Zamawiający odpowiada następująco:

1. Ilość lokalizacji (adres, adresy, które trzeba odwiedzać pod kątem fizycznego audytu, zapoznania się z organizacją).
Pozostałe dane poniżej warto rozgraniczyć na każdą lokalizację z osobna (jeśli jest ich kilka), pozwoli to najdokładniej obliczyć czasochłonność i cenę projektu:
ODPOWIEDŹ: Spółka ma siedzibę pod jednym adresem: Wołomin, Szosa Jadowska 49.

2. Ilość wszystkich pracowników organizacji
ODPOWIEDŹ: Na dzień 23 maja br. Spółka zatrudnia 54 osoby (umowa o pracę).

3. Ilość pracowników przetwarzających dane osobowe (lub posiadających upoważnienia)
ODPOWIEDŹ: 26 umowa o pracę + 2 umowa zlecenia + 1 kontrakt.

4. Ilość komputerów (również przenośnych)
ODPOWIEDŹ: 40 wraz z serwerami.

5. Ilość procesów przetwarzania danych osobowych zawartych w rejestrze czynności przetwarzania (np. rekrutacja, obsługa klienta etc.)
ODPOWIEDŹ: 14 procesów.

6. Ilość komórek organizacyjnych różniących się zadaniami (np. Wydział kadr, Wydział IT, etc.)
ODPOWIEDŹ: Dział Administracji i Kadr, sekretariat, kadry i płace, informatyk, zaopatrzenie,
Dział Księgowości;
Dział Przesyłu i Dystrybucji Energii (obsługa klienta);
Dział Wytwarzania Energii (umowy, zgłoszenia awarii);
Dział Eksploatacji (umowy, zgłoszenia awarii);
Dział Ochrony Środowiska i Innowacji (umowy).

7. Ilość systemów informatycznych przetwarzających dane osobowe (np. "Płatnik" etc.)
ODPOWIEDŹ: Zamawiający posiada 2 systemy informatyczne przetwarzające dane osobowe
(Unisoft i Płatnik) + 1 archiwalny (Egeria)

8. Czy mają Państwo aktualnie powołanego IOD? Czy jest to firma zewnętrzna (jaka)?
ODPOWIEDŹ: Tak, umowa zlecenia z osobą fizyczną.

9. Czy mają Państwo funkcjonującą dokumentację polityki bezpieczeństwa informacji (instrukcja zarządzania systemami informatycznymi, rejestr czynności przetwarzania oraz kategorii przetwarzania, polityka ochrony danych osobowych, polityka zarządzania ryzykiem, opracowane klauzule informacyjne, wzory umów, formularzy etc.)? Czy wymaga ona aktualizacji?
ODPOWIEDŹ: Tak, wszystkie dokumenty wymagają weryfikacji i uaktualnienia.

10. Ile wizyt fizycznych Państwo wymagają w organizacji lub jak często wymaga tego bieżąca potrzeba (np. raz na miesiąc etc.). Jak wyglądają zapisy w obecnej umowie odnośnie wizyt jeśli teraz obsługuje Państwa firma zewnętrzna? Czy obsługa ma być w pełni zdalna?
ODPOWIEDŹ: Wizyta fizyczna – co najmniej raz w miesiącu oraz w razie potrzeby.

11. Jakim budżetem rocznym/miesięcznym (brutto) Państwo dysponują na realizację obsługi IOD?
ODPOWIEDŹ: Zgodnie z wewnętrznymi uregulowaniami spółki.

12. Jaki budżet roczny/miesięczny (brutto) jest przeznaczany aktualnie na obsługę IOD jeśli obsługuje Państwa firma zewnętrzna?
ODPOWIEDŹ: Aktualnie obowiązuje umowa z osobą fizyczną.

13. Do kiedy obowiązuje umowa z obecnym IOD, jeżeli obsługuje Państwa firma zewnętrzna?
ODPOWIEDŹ: Przewidujemy rozpoczęcie współpracy od 1 lipca br.

 

Zamawiający informuje, że przesuwa termin składania ofert. Oferta powinna zostać przesłana pocztą elektroniczną na adres mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w terminie do 27 maja 2022 r. do godz.: 10:00. W temacie maila należy wpisać „IOD”.

Załączniki:
Pobierz plik (20220517009-u1zo.pdf)20220517009-u1zo.pdf126 kB

Dane adresowe

Zakład Energetyki Cieplnej w Wołominie Sp. z o.o.
ul. Szosa Jadowska 49
05-200 Wołomin
tel. (22) 787 55 80/81
e-mail: sekretariat@zec.wolomin.pl

NIP: 125-09-10-324
REGON: 013139587
KRS: 0000203809
Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy XIV Wydział KRS
Kapitał zakładowy - 18 152 000,00 zł
Pekao SA - 51 1240 6074 1111 0010 6379 1342
PKO BP - 91 1440 1101 0000 0000 1051 7168

Ważne telefony

Zgłaszanie awarii ciepłowniczych
w godz. 15:00 - 7:00 oraz soboty, niedziele i święta
tel. 22 787 55 80/81 wew. 117

Zespół Obsługi Klienta
od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 - 15:00
tel. 22 787 55 80/81 wew. 129

Dział Eksploatacji
od poniedziałku do piątku w godzinach 7:00 - 15:00
tel. 22 787 55 80/81 wew. 115

Sprzedaż żużla
tel. 22 787 55 80 wew. 112